Llançà acull una jornada d’ATA per conscienciar de la necessitat de legalitzar els apartaments turístics

El nombre d’habitatges d’ús turístic regularitzats a les comarques de Girona ha augmentat un 10% en l’últim any

L´Associació Turística d´Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) ha dut a terme avui a Llançà una jornada per conscienciar a propietaris i gestors d´apartaments i habitatges d´ús turístic (HUT), i a totes les persones interessades, de la necessitat de tenir-los legalitzats. Una de les prioritats d´ATA és la lluita contra l´intrusisme i jornades com la d´avui són una bona eina per tal d´aconseguir el màxim d´apartaments turístics regularitzats a les comarques gironines. La sessió, que s´ha dut a terme a l´Oficina de Turisme de Llança, ha anat a càrrec de la gerent d´ATA, Àngela Galceran i ha comptat amb la presència del regidor de Turisme, Joan Carles Mora.

Des de l´Ajuntament de Llançà han manifestat que estan molt sensibilitzats per tal d´anar eradicant l´intrusisme en el sector dels apartaments turístics al municipi. Segons han indicat durant la trobada d´avui, es fan reunions periòdiques amb els agències que operen al municipi i amb els propietaris d´habitatges turístics per fer un seguiment de la situació i des d´aquest any l´Oficina de Turisme s´ocupa de tramitar les altes dels nous HUTS ( abans es feien des de l´Ajuntament).

En aquestes sessions s´explica perquè s´han de regularitzar els apartaments turístics, com ho han de fer els seus propietaris o gestors, quins requisits es necessiten, i quines obligacions els comporta i beneficis, la categorització. També s´explica quin procediment s´ha de seguir per denunciar un apartament il·legal.

L´ATA manté que els apartaments que no estan regularitzats donen mala imatge al sector i que cal garantir un gestió de professionalitat, rigor, seriositat i qualitat de producte .

Un 10 % més d´habitatges d´ús turístic regularitzats en l´últim any

La tasca que es fa des de l´Associació és molt important per avançar cap a la regularització de la totalitat del sector. Segons la guia oficial d´establiments turístics de la Generalitat, actualment a la demarcació hi ha 28.336 habitatges d´ús turístic inscrits, un 10 per cent més que fa un any. La xifra que representa el 44% del total de Catalunya (64.776).

A Llançà hi ha 1.099 habitatges d´ús turístic inscrits que representen el 10% del total de la comarca.

17/04/2018 Empordà

Anuncis

No cal que deixis cap comentari, no funciona !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s