Mor l’artista Josep Malats, tot un referent a Llançà

Aquesta matinada ha mort als 77 anys d’edat l’artista Josep Malats, establert a Llançà. Nascut a Viladrau el 10 d’abril del 1941, es va traslladar al poble empordanès als sis anys i al llarg de la seva trajectòria l’entorn natural de Llança es va convertir en tot un referent per a la seva obra. Demà a la tarda la vila de l’Alt Empordà li retrà un homenatge amb un acte a la Casa de Cultura.

Format en Belles Arts a l’Escola de Sant Jordi de Barcelona, l’obra de Malats va estretament lligada a la seva manera d’entendre i viure la vida, amb una constant reflexió del fet pictòric.

En els seus inicis, a mitjans dels 60, va passar una llarga temporada a París, vivint de la seva activitat de pintor de caricatures pels carrers de la capital francesa. És en aquesta època que exposa, tant en mostres individuals com col·lectives, a Barcelona, Eivissa, Figueres o Frankfurt.

Quan retorna de París s’instal·la de nou a Barcelona on inicia paral·lelament al seu treball artístic, altres activitats professionals. Tot i això, Malats no perd mai el contacte amb la pintura i l’Empordà que esdevé per ell una font inesgotable de creació.

Després d’una primera etapa en què la seva obra té uns trets marcadament expressionistes, amb unes línies gruixudes i negres que emmarquen totes les figures de la composició, a principis de la dècada dels 70 canvia sobtadament i opta per un surrealisme que fa servir per a la crítica social.

A partir del 85, Malats deixa Barcelona i totes les seves altres activitats professionals per dedicar-se, des de l’Empordà, només a la pintura. Allà inicia un nou camí, artístic i vital, canviant els colors grisos de la gran ciutat per la llum del paisatge empordanès.

Durant anys va fer classes de dibuix i pintura a Llançà o Figueres, i cada estiu exposava la seva obra a l’hotel restaurant Gri-Mar de Llançà.

16/04/18 GironaNotícies.com

Anuncis

2 comments

No cal que deixis cap comentari, no funciona !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s