Plaga de meduses veler a la Costa Brava

Desenes de milers d’aquesta menuda espècie han aparegut a les platges des de Palamós fins al Port de la Selva

Des de Palamós fins al Port de la Selva. Les platges de la Costa Brava estan convivint aquests dies amb la presència de desenes de milers de meduses veler. Aquesta espècie és habitual a la costa oest dels Estats Units, encara que també es poden trobar en aigües interiors de la costa catalana, tal com ha indicat a l’Acn el biòleg Eduard Marquès. Són petites (uns set centímetres de llarg) i d’un color blau intens.

Tant aquest especialista com els veïns de les localitats afectades coincideixen que no se n’havien vist mai colònies tan grans al litoral català. Malgrat que disposen de tentacles per alimentar-se, el seu verí és inofensiu per als humans.

Marquès ha explicat la combinació de factors que ha pogut causar aquesta plaga. En els últims dies, a la zona ha predominat el vent de component sud i, sobretot, garbí. La “eclosió” significativa d’aquesta espècie mar endins pot haver generat que els corrents les hagin arrossegat fins a les platges. Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat han informat que l’Agència Catalana de l’Aigua no té prevista cap intervenció perquè no suposen un risc ni impliquen una contaminació de l’entorn. En qualsevol cas, cada ajuntament haurà de decidir si neteja els sorrals o si espera a que els petits animals blavosos es desintegrin.

13/04/18 El Periodico

Anuncis

No cal que deixis cap comentari, no funciona !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s