El PSC de Llançà dona per trencat el pacte però es queda al govern

La militància ha decidit per «unanimitat» no passar a l’oposició per poder continuar treballant en projectes engegats. El portaveu, Francesc Guisset, diu que es volen garantir «les grans inversions»

L’assemblea de militants i simpatitzants del PSC de Llançà ha acordat per unanimitat continuar al govern amb el PDeCAT tot i que donen el pacte per «trencat». El portaveu de la formació, Francesc Guisset, assegura que la decisió respon a les «necessitats del poble» i que busca garantir « les grans inversions» que volen tirar endavant, entre les quals hi ha una residència per a gent gran.

Els socialistes van celebrar una altra assemblea abans de Setmana Santa després que la del PDeCAT escollís mantenir el pacte sense cedir-li l’alcaldia però els seus membres es van emplaçar a una nova trobada per «copsar» l’opinió de la gent del poble.

El portaveu del partit, Francesc Guisset, ha explicat que la decisió final es va prendre aquest dimarts en una assemblea extraordinària on van participar una vintena de militants i simpatitzants.

Guisset assegura que la decisió s’ha adoptat per «unanimitat» dels assistents i que busca el benefici del municipi. En aquest sentit, ha recordat que ell està al capdavant de les regidories d’Hisenda i Urbanisme i que l’altra regidora, Sílvia Barris, gestiona Benestar i Família, Salut, Dona i Paisatge urbà. Unes àrees cabdals, afirma, per tirar endavant «grans projectes» que el municipi té pendents. Entre ells, una residència per a gent gran però també una nova comissaria de policia o una nova biblioteca.

«Sobretot, la residència perquè és una cosa que la gent del poble fa molt temps que reclama i ara ho tenim molt endavant. Continuar és l’única garantia perquè ho estem impulsant nosaltres», insisteix.

Vila se sent culpable
El regidor ha explicat que dimarts mateix li van comunicar la decisió a l’alcalde Pere Vila. «Ho celebra i se sent culpable per no haver complert el pacte», assegura Guisset.

El PDeCAT va decidir també en assemblea el passat 20 de març mantenir el pacte amb els socialistes però sense cedir-los l’alcaldia. Aquesta opció va aconseguir el 69% dels suports mentre que trencar l’acord unilateralment i mantenir-lo sense canvis no van arribar al 20% dels vots. Vila va afirmar aleshores que l’entesa amb els seus socis de govern era bona però que la situació política del país havia precipitat els esdeveniments.

L’acord entre les dues formacions es va gestar a finals de 2016. Després de les eleccions de 2015, ERC (tres regidors), PSC (dos regidors) i APL (un regidor) van formar govern però Esquerra va acabar expulsant els socialistes després que aquests no els donessin suport per aprovar els pressupostos.

El llavors alcalde, Guillem Cusí, es va sotmetre a una qüestió de confiança, que va perdre. I el PSC i el PDeCAT van presentar una moció de censura. Ambdós partits van rubricar el pacte poc després. L’acord establia que Vila assumiria l’alcaldia durant 15 mesos i que després cediria la vara a Guisset.

05/04/2018 Diari de Girona

Anuncis

No cal que deixis cap comentari, no funciona !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s