Manel Menéndez exposa les seves escultures a Llançà

Des del passat 9 de febrer i fins aquest diumenge, la Casa de Cultura acull una mostra que ja ha rebut la bona crítica de visitants i artistes

Des del passat 9 de febrer la Casa de Cultura de l’Ajuntament de Llançà llueix l’art de l’artista Manel Menéndez, l’autor d’una exposició batejada com ‘Itineràncies’ que romandrà oberta fins aquest diumenge 4 de març.

La mostra, dedicada a Josep Palau i Fabre i Guillem Duran, amics de Menéndez, recull una trajectòria de 40 anys amb una cinquantena d’escultures que desprenen diverses inspiracions, des de la influència de la història de l’art contemporani fins als llocs on ha viscut o els indrets on ha pogut gaudir de la naturalesa. En aquest sentit, les obres exhibeixen influències del dadaisme o l’arcaisme, però també tenen pinzellades marcades d’inspiracions més tradicionals basades en simples icones de la vida quotidiana.

Per realitzar les seves creacions, l’autor ha passat per la talla directa de la pedra o fusta, treballs que s’han pogut allargar fins als tres mesos per donar forma a una escultura, fins al ferro, metacrilat o la fusió del bronze.

Una obra suggestiva

Durant aquests dies, l’exposició ha tingut un gran èxit entre els visitants i artistes que l’han presenciat. En aquest sentit, els assistents a la Casa de Cultura llançanenca destaquen la suggestivitat d’una mostra que “no deixa indiferent”. La diversitat d’estils i materials, així com els objectius múltiples “de solució solvent, colorit atrevit i gairebé sempre molt adequat”, tal com diu Jaume García Antón, són alguns dels atributs més destacats del treball de l’artista resident des de fa anys a l’Alt Empordà.

L’art, una gran afició

Menéndez, director del Centre Cultural francès durant dues dècades a països com Colòmbia, Mèxic o Brasil, sempre ha valorat la pràctica de l’art com una gran afició. De fet, l’artista francès és una ment polifacètica, ja que ha destacat en camps com la fotografia -primer premi del Gran Premi Minolta l’any 1980-, la literatura o les citades arts plàstiques.

Una de les seves virtuts més remarcables és la capacitat d’adaptació. Així, Menéndez ha sabut emmotllar-se al material utilitzat en cada ocasió per poder sintetitzar amb contundència i efectivitat un missatge artístic que ha anat tocant diferents registres: des de la poesia i l’emoció fins a la fina ironia i l’humor.

02/03/2018 GironaNotícies

Anuncis

No cal que deixis cap comentari, no funciona !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s