Pere Vila vol pactar amb el PSC a Llançà per treure l’alcaldia a ERC

L’exalcalde i president de la Diputació diu que al municipi hi ha desgavell des que hi ha un govern a tres

Exalcalde de Llançà i president de la Diputació, Pere Vila (CiU), vol iniciar converses amb el PSC per desbancar de l’alcaldia ERC-AM i acabar amb el que anomena «govern pentapartit» que, afirma, ha portat el municipi al «desgavell i al caos». Vila va dir ahir en declaracions a Fem Girona Ràdio i a aquest diari que les negociacions no tenen perquè incloure que ell torni a ser alcalde però diu que cal fer alguna cosa després de 400 dies de Govern.

El pacte sociovergent ja es va intentar després de les eleccions per part de les directives de Girona i Barcelona però, segons Vila, l’executiva del municipi aleshores «no ho va considerar oportú». Li consta, en canvi, que ara les coses han canviat i que hi hauria bona sintonia.

L’actual alcalde, Guillem Cusí, va preferir ahir no valorar les declaracions de Vila a l’espera d’una reunió de Govern.

Les darreres municipals van deixar un escenari molt diferent al municipi del que hi havia hagut en els darrers 28 anys. Fins aleshores CiU havia ostentat la majoria absoluta però en aquelles eleccions es van quedar amb cinc dels sis regidors necessaris i un pacte entre ERC-AM, PSC i APL va fer-se amb l’alcaldia. L’acord establia que Cusí seria alcalde durant els quatre anys, que la primera tinença d’alcaldia l’ostentaria un dels dos regidors del PSC, Francesc Guisset, mentre que la segona, seria per a l’edil d’APL, Claudio Grande.

Segons Vila, fa mesos que «no s’entenen ni entre ells ni amb les associacions i veïns». En les darreres setmanes, a més, diu que molts turistes li han fet arribar malestar per «la deixadesa del poble». Una situació que, diu, li ha fet canviar la postura «de deixar marge per acomençar a actuar». «Volem el millor per al poble i no cal que sigui amb mi d’alcalde», va dir. Per això, parlarà amb els socialistes amb la intenció d’impulsar una moció de censura.

06/09/2016 Diari de Girona

Anuncis

No cal que deixis cap comentari, no funciona !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s